Järnvägsmuseets förstaklassvagnar.

Under 2022 hoppas vi kunna genomföra fler resor än på länge, om situationen tillåter det. Vi har planerat för ett gediget reseprogram, främst från sommaren och framåt. Med reservation för ändringar.

Historiska malmtåg på Malmbanan:
30 juni-3 juli

Järnvägsmuseet i nära samarbete med LKAB kommer sommaren 2022 att köra historiska malmtåg på Malmbanan. Anledningarna är flera; Trafikverket installerar det nya signalsystemet ERTMS och därför kör vi riktiga malmtåg med Järnvägsmuseets lok för sista gången, norra Malmbanan fyller 120 år, och samtidigt är det Kirunafestivalen. Järnvägsmuseet medverkar på flera olika sätt.

Vildmarkståget: 3-10 september

Avgång från Stockholm lördag 3/9 och resan går via Mora-Östersund-Gällivare (hela Inlandsbanan) för att slutligen ta sig till Abisko och åter till Kiruna. Tåget är åter i Stockholm lördag 10/9. Resan paketeras och säljs av Destination Inlandsbanan.

Sveg-Östersund 100 år: 24-25 september

Inlandsbanan Sveg-Östersund fyller 100 år och tillsammans med Inlandsbanan planeras för ett firande med ångtåg. Mer information kommer.

Spöktåg till Furuvik

Planering pågår tillsammans med Furuviksparken, för Spöktåg vecka 44. Mer information kommer.

Extratåg i Ängelholm: 19-20 november

I samarbete med Järnvägens museum i Ängelholm. Mer information kommer.

Julmarknad på Jamtli: 2 och 4 december

Planering pågår. Mer information om tidtabeller och biljettsläpp kommer.