Järnvägsmuseets förstaklassvagnar.

Resa till Mariefred 12 augusti

Den 12 augusti erbjuder vid dig att följa med på en härlig tågresa till Mariefred som denna dag gästas av 500-års resan, en del av firandet i att Gustav Vasa valdes till kung vid riksmötet i Strängnäs 1523.

Vi lämnar Gävle Central på förmiddagen för en tur söderut. Vi gör ett kort stopp i Uppsala och Stockholm för påstigande innan vi åker vidare. Strax före lunch anländer vi till Läggesta.

När vi kommer till Läggesta, byter vi till ÖSlJ’s ångtåg och den smalspåriga banan som tar oss till Mariefred, där det bjuds på en dag fylld av spännande och historiska aktiviteter för stora som små. Prova på att gå klädd som på 1500-talet, under dagen kommer även en och annan prins och prinsessa att krönas.

Efter en dag full med aktiviteter tar vi åter ÖSlJ´s ångtåg från Mariefred tillbaka till Läggesta där Järnvägsmuseets tåg väntar för att ta er mot Stockholm, Uppsala och slutligen Gävle.

Gå till Kalendern för att läsa mer.

Tidernas tåg 13 augusti

Den 13 augusti erbjuder vi dig att bli tidsresenär för en dag och följ med oss på en härlig tågresa till Jamtli Historieland.

Under Historielandssäsongen kan vad som helst hända bland Jamtlis gårdar och stadskvarter. Med några få steg förflyttar du dig mellan 1700-tal, 1800-tal och 1900-tal och får möta människor från andra tider än vår egen. De berättar gärna om sin tillvaro och låter dig ta del av sysslor och aktiviteter.

Gå till Kalender för att läsa mer.

Pepparkakståget 3 december

Välkomna på en resa med Pepparkakståget, med vårt egna pepparkakslok, till årets invigning av världskändisen Gävlebocken.

Julmarknad på Jamtli 8 och 10 december

Det är tidigt morgon, det är svalt i luften, tåget kommer sakta åkandes fram ur dimman för att lugnt bromsa in vid perrongen – konduktören öppnar dörren och hälsar dig välkommen ombord på en stämningsfull resa med Järnvägsmuseets tåg till Julmarknad på Jamtli.

Vi kör en favorit i repris och kommer därför även i år att köra två dagsturer till Julmarknad på Jamtli.

Mer detaljerad information kommer under hösten.