Järnvägsmuseets förstaklassvagnar.

Vildmarkståget 25 april-2 maj SLUTSÅLD

Möt våren och fira valborgsmässoafton på ishotellet i Jukkasjärvi med denna unika och historiska all inclusive-resa som tar dig från Stockholm längs med upplevelserika Inlandsbanan till Gällivare och sedan via malmbanan till Narvik i Norge och tillbaka.

Resan körs i samarbete med Inlandsbanan.

Läs mer och boka plats (öppnas i nytt fönster)

Hamnens dag 13 maj

Ta rälsbussen till hamnens dag! Lördag den 13 maj bjuder Gävle hamn in allmänheten att uppleva och utforska det som finns innanför hamnområdet.

Firandet kommer gå av stapeln på Östra kajen mellan klockan 9.00 och 16.30Hit tar du dig enkelt med gratis buss, rälsbuss eller båt.

Det finns möjlighet att se hur arbetet går till i hamnen, titta på maskiner och fartyg. För dom yngre erbjuds aktiviteter så som teater och ansiktsmålning med mera. Ingen behöver gå hungrig härifrån, stötta lokala ungdomslag med att njuta av ham(n)burgare till lunch eller kanske en nygräddad kanelbulle med kaffe.

Upplev Gävle hamn med alla sinnen och öppna upp för nya smaker, möten, musik och äventyr.

Hamnens dag 2023! – Gävle kommun (gavle.se)

Resa till Mariefred 12 augusti

Den 12 augusti erbjuder vid dig att följa med på en härlig tågresa till Mariefred som denna dag gästas av 500-års resan, en del av firandet i att Gustav Vasa valdes till kung vid riksmötet i Strängnäs 1523.

Vi lämnar Gävle Central på förmiddagen för en tur söderut. Vi gör ett kort stopp i Uppsala och Stockholm för påstigande innan vi åker vidare. Strax före lunch anländer vi till Läggesta.

När vi kommer till Läggesta, byter vi till ÖSlJ’s ångtåg och den smalspåriga banan som tar oss till Mariefred, där det bjuds på en dag fylld av spännande och historiska aktiviteter för stora som små. Prova på att gå klädd som på 1500-talet, under dagen kommer även en och annan prins och prinsessa att krönas.

Efter en dag full med aktiviteter tar vi åter ÖSlJ´s ångtåg från Mariefred tillbaka till Läggesta där Järnvägsmuseets tåg väntar för att ta er mot Stockholm, Uppsala och slutligen Gävle.

Mer detaljerad information kommer under våren.

Tidernas tåg 13 augusti

Den 13 augusti erbjuder vi dig att bli tidsresenär för en dag och följ med oss på en härlig tågresa till Jamtli Historieland.

Under Historielandssäsongen kan vad som helst hända bland Jamtlis gårdar och stadskvarter. Med några få steg förflyttar du dig mellan 1700-tal, 1800-tal och 1900-tal och får möta människor från andra tider än vår egen. De berättar gärna om sin tillvaro och låter dig ta del av sysslor och aktiviteter.

Mer information samt detaljer kommer under våren.

Pepparkakståget 3 december

Välkomna på en resa med Pepparkakståget, med vårt egna pepparkakslok, till årets invigning av världskändisen Gävlebocken.

Julmarknad på Jamtli 8 och 10 december

Det är tidigt morgon, det är svalt i luften, tåget kommer sakta åkandes fram ur dimman för att lugnt bromsa in vid perrongen – konduktören öppnar dörren och hälsar dig välkommen ombord på en stämningsfull resa med Järnvägsmuseets tåg till Julmarknad på Jamtli.

Vi kör en favorit i repris och kommer därför även i år att köra två dagsturer till Julmarknad på Jamtli.

Mer detaljerad information kommer under hösten.