Om bokning av en tågresa

Biljettbokning

Försäljning av biljett varierar beroende på typ av resa. Se vad som gäller för respektive resa. Alla resenärer behöver visa upp en giltig biljett ombord. Barn har ofta rabatterat pris, se information för respektive resa.  

Väntelista

Om resan är fullbokad ges möjlighet att sätta upp sig på väntelista. Den som blir kontaktad måste snabbt ge ett svar om de vill ha platsen. Om personen inte går att nå per telefon tillfaller platsen nästa person på väntelistan.  

1-klass

Det finns precis som på ”vanliga tåg” 1-klass och 2-klass-vagnar. 

2-klass

Det finns precis som på ”vanliga tåg” 1-klass och 2-klass-vagnar. 

Under resan

Personalen ombord

Tågmästaren ansvarar ombord inklusive säkerheten. Till sin hjälp har tågmästaren ett antal tågvärdar. Kontakta gärna personalen ombord för frågor om värme, fönster och dörrar innan du provar att reglera och/eller öppna på egen hand.  

Toaletter

I flera vagnar finns toaletter av äldre modell, där behoven landar på spåren. Vi ber er därför att inte göra era behov när tåget står stilla. Några vagnar har även modernare vakuumtoaletter som går att använda när tåget står stilla. 

 

Vid eventuell olycka

Sitt kvar på din plats om olyckan är framme och invänta information från personalen. 

Var rädd om tåget

Håll dina fötter och skor på golvet för att skydda våra säten.
Var försiktig med drycker så att du inte spiller när tåget rullar.

Viktigt att veta

Djur på tågen

Hundar och andra djur är inte tillåtna kan tyvärr inte resa på våra tågresor. Undantaget är assistansdjur med intyg. 

Om dryck

Det är inte tillåtet att medföra alkoholhaltiga drycker för förtäring ombord. Du handlar dina drycker i vår restaurang- eller barvagn.