Hitta till Järnvägsmuseet

Åka rälsbuss

Under högsäsong och vissa arrangemang kör vi rälsbuss till Järnvägsmuseet och Tåghallen. Rälsbussen går då enligt annonserad tidtabell och ingår i biljettpriset. Rälsbussen går tur- och retur mellan museet och Tåghallen via Gävle C och har flera avgångar varje dag.

Promenera eller cykla 

Det är enkelt att gå eller cykla till Järnvägsmuseet. Från Gävle Central tar det cirka 20 minuter att promenera och knappt 10 minuter att cykla. (Google maps visar den kortaste vägen.)

Med kollektivtrafik

X-trafik, busslinje 3:

När du åker till Järnvägsmuseet, skriv in i reseplaneraren:
Från: Gävle Central
Till: Järnvägsmuseet

När du åker från Järnvägsmuseet, skriv in i reseplaneraren:
Till: Gävle Central
Från: Järnvägsmuseet

Att promenera från busshållplatsen ”Järnvägsmuseet” till museet tar omkring 5 minuter och är skyltat.

För biljetter, reseinfo och tidtabeller se xtrafik.se

Med bil

Vid vår entré har vi egen parkering som är gratis, men det är inte tillåtet att stå över natten.

Antalet parkeringsplatser i direkt anslutning till museet är begränsat. En stor extra parkering i form av en stor gräsyta öppnas upp vid många besökare. Entrén till den extra parkeringen hittar du längs staketet vid Rälsgatan 3. Fri parkering alla dagar under öppettiderna. Utmed Rälsgatan är det tillåtet att parkera på båda sidorna dygnet runt, även utmed cykelvägen. Detta är en bra plats för dig som kommer med buss eller husbil.

Särskilt parkeringstillstånd för rörelsehindrad  

Framför Järnvägsmuseets entré finns parkering för dig med särskilt tillstånd.

Elladdare

Framför Järnvägsmuseets entré finns fyra elladdare för bilar. Scanna QR-koden och starta laddningen.

Fordonsmagasinet Tåghallen

Tåghallen ligger i annan del av Gävle än museet, och det är nära sjukhuset, i nordvästra delen, på Karlsborgsgatan 1. Det enklaste sättet att ta sig till Tåghallen är med Järnvägsmuseets Rälsbuss. Att gå dit från Gävle Central tar 25 minuter, och vi har även ett begränsat antal parkeringsplatser för dig om du besöker oss med bil. Det går även bra att parkera på Karlsborgsgatan, men då är det P-avgift.