Järnvägsmuseet återöppnar den 29 juni 2024 efter flera års renovering, utbyggnad och utveckling. Du som gäst kommer att mötas av helt nya utställningar, en ny butik och restaurang med ny uteplats. Det blir också ett nytt lekrum och en ny utelekpark för de minsta. I utställningen finns även ett ”barnspår”. I uteområdet vid museet kan du kika in i väntrummet på en gammal stationsbyggnad och leka lekar från förr vid en banvaktarstuga. Och såklart, spana på alla häftiga lok, tåg och vagnar.

För dig som inte kan se dig mätt på fordonen vid museet vill vi varmt rekommendera vårt fordonsmagasin, Tåghallen. Under högsäsong körs rälsbussar mellan museet och Tåghallen, vilket ingår i entréavgiften.

Järnvägsmuseets järnvägssamling håller internationell toppklass och består av över 300 fordon från mitten av 1800-talet och fram till idag. I samlingen finns bland annat Prins August som är det äldsta lokomotivet i världen som fortfarande går att köra. Järnvägsmuseet arrangerar även historiska tågresor runt om i vårt avlånga land.