Folkvimmel på julmarknaden i Jamtli med häst och karusell
Tågresor
Barn & familj
Evenemang

Två tåg rullar mot Jamtli och julmarknaden i december 2019. Efterfrågan på biljetterna till den här resan har växt de senaste åren och vi bemöter det med att planera för två resor till jularknaden. Årets resor går fredag den 6 och söndag den 8 december 2019.

Res med Järnvägsmuseet till Julmarknad på Jamtli! Över 20 000 besökare samlas årligen i Östersund när Jamtli laddar med julkänsla. Drygt 200 utställare säljer en överväldigande variation av lokalproducerad mat och lokalt hantverk. Dessutom finns här historiska gårdar, sprakande eldar, körsång, julpyssel, hundspann, häst och släde och naturligtvis en alldeles egen tomte.

I år besöker vi åter julmarknaden med eget tåg. Då efterfrågan på denna resa har varit så tor tidigare år kommer vi att göra två resor till Jamtli i år.
Vi erbjuder er att resa lugnt och bekvämt. Kliv ombord och avnjut en god frukost, drick en kopp kaffe och läs en god bok, lyssna på en intressant podcast eller umgås med ditt sällskap! Flanera på marknaden, shoppa jultomtar i grått och rött, ät en god lunch och njut av Jamtlis vackra miljö. På hemresan serverar vi en trevlig middag i gott sällskap och, varför inte, något drickbart med tilltugg i baren. Passa på att handla unika julklappar och hitta din rätta julkänsla!

Om resan

Resan börjar i Gävle och går hela vägen fram till Jamtli, via inre delen av Hälsingland. Resan görs i samarbete med vår vänförening Järnvägsmusei Vänner som ordnar med mat och dryck, samt fika ombord.

Bokningen öppnar 23 september

Söker du info om tidtabell etc så kommer fler detaljer att publiceras här på hemsidan så småningom. Men lägg datumet 23 september på minnet, för då öppnar vi bokningen!

Välkommen att resa med oss!