Södra Inlandsbanan med ånglok. Foto: Mikael Dunker.

Järnvägsmuseet och Inlandsbanan firar att tågsträckan Sveg–Östersund fyller 100 år. Den 24 september går ångtåg till festligheter i Ytterhogdal och den 25 september är det åter dags för Höstångan med tåg från Östersund till Gävle.

Lördag den 24 september

Det är 100 år sedan bandelen Sveg–Brunflo invigdes. Detta firas genom att Järnvägsmuseet kör ångtåg Östersund–Överhogdal tur och retur. Firande av banan kommer ske i Överhogdal, nära platsen där banan skarvades ihop.

Tåget går från Östersund kl. 8 på morgonen och är tillbaka kl. 18 på eftermiddagen. Biljetter säljs via Inlandsbanans bokning. Länk till Inlandsbanans webbsida.

Söndag 25 september

Höstångan 2022

Järnvägsmuseet är glada att få bjuda in till Höstångan 2022, en minnesvärd resa med ång- och eltåg mellan Östersund och Gävle. Det går även att resa en kortare sträcka.

Ångtåg avgår från Östersund kl. 8 på morgonen söderut på Inlandsbanan. Resan går till Mora dit vi ankommer ca kl. 18. Där blir det byte till ellok som drar vagnarna vidare till Borlänge/Falun (kl. 20) och ankommer Gävle ca kl. 22. Tåget gör flera uppehåll längs vägen. Det går att åka sträckan Östersund–Mora, eller Östersund–Borlänge/Falun eller Östersund och hela vägen till Gävle.

Tåget har restaurang, samt bar- och cafévagn. Det går att förbeställa lunch (sträckan Östersund–Mora) och middag (efter Mora) som kan ätas ombord. Tåget har i övrigt 2-klassvagnar.

Tidtabell

När vi fått tidtabell kommer den visas här.

Äta ombord

Lunchen samt middagen serveras i två sittningar om 48 platser vardera.
Tider för sittningarna meddelas här på hemsidan när vi fått tidtabell.

Lunchen serveras på sträckan Östersund–Mora. Middagen serveras efter Mora.

Lunch
Wokgrönsaker med kyckling, ris, turkisk yoghurt m sweet chilisås. Inklusive alkoholfri dryck.    165 kr

Middag
Himmelska fläskkotletter, kokt potatis, grönsallad. Inklusive alkoholfri dryck.              185 kr

Önskar du vegetariskt alternativ eller vill meddela allergier, vänligen maila till resor@jarnvagsmuseet.se

Bar- och kafévagn

Med på resan finns vår kafé- och barvagn. Här finns varma och kalla drycker samt fikabröd. Vi tar betalt med kort och swish. Eftersom vårt serveringstillstånd gäller för hela tåget är det ej tillåtet att medföra egen alkohol.

Biljettpriser

Östersund–Mora 795 kr/person
Östersund–Borlänge/Falun 895 kr/person
Östersund–Gävle 995 kr/person

Bokning och betalning

Bokningen öppnar onsdagen den 3 augusti klockan 10.00 och stänger igen måndag den 19 september. Bokning sker via en extern webbsida, klicka på länken nedan så tas du vidare.

Kontakt

Har du frågor gällande resan eller din bokning, välkommen att kontakta reseinformationen:

Telefon: 026-455 14 70, måndag-fredag 10.00–12.00 samt 13.00–15.00.

Det går också bra att maila till resor@jarnvagsmuseet.se

Välkommen ombord hälsar vi på Järnvägsmuseet!