Julmarknad på Jamtli. Foto: Erik Westberg.

Det är tidigt morgon, det är svalt i luften, tåget kommer sakta åkandes fram ur dimman för att lugnt bromsa in vid perrongen – konduktören öppnar dörren och hälsar dig välkommen ombord på en stämningsfull resa med Järnvägsmuseets tåg till Julmarknad på Jamtli.

Lok, vagnar samt att resa med Järnvägsmuseet

Vi kör med elloket Rc1 1007, vagnar från 1950-talet samt kafé- och restaurangvagn. För denna resa sker platsreservation, där vi anpassar så de som reser längst får möjlighet att sitta i de mest komfortabla vagnarna. Hundar samt andra husdjur får stanna hemma och har inte möjlighet att följa med på denna resa. Barnvagnar kan åka med, förutsatt att de går att fälla ihop.

(entré till Julmarknad på Jamtli ingår i din köpta biljett)

Barn under 6 år reser utan kostnad, men måste ha giltig biljett. Detta för att tåget har begränsat antal sittplatser. Litet barn som sitter i knä, behöver ingen biljett.

Ingen platsbokning på denna resa. Personalen ombord visar er vilken vagn ni ska sitta i.

Tidtabell

Tåg till Julmarknad på Jamtli Fredag 3 december

Avgång Gävle C

08.23

08.59

09.37

10.20

10.31

Ankomst Jamtli

14.00

Avgång Jamtli

18.30

22.17

22.36

23.05

00.09

Ankomst Gävle C

00.35

På grund av godståg kring Bräcke så kommer vi stå en timme i Brunflo, och har rätt sen ankomst Gävle, men i praktiken är godståg ofta tidiga eller sena, så vi sätter en peng på att vi blir tidiga hem, men kan förstås inget garantera.

Tåg till Julmarknad på Jamtli

söndag 5 december

Avgång Gävle C

06.30

07.05

07.56

08.50

09.05

Ankomst Jamtli

12.00

Avgång Jamtli

16.30

19.08

19.29

19.58

20.53

Ankomst Gävle C

21.24

Måltider

Frukost, lunch och middag serveras i restaurangvagn och måste förbokas. Detta gör du i samband med att du bokar din tågbiljett. Observera att det endast finns 48 platser/sittning. Läs gärna tipsen innan du bokar din sittningstid.

Fredag 3 december

Lunch

Griljerad julskinka med brysselkål, rödkål och kokt potatis. Måltidsdryck ingår.                                             135 kr
1 sittning lunch serveras klockan: 11.00
2 sittning lunch serveras klockan: 12.30 (SLUTSÅLD)

Middag

Rostbiff med ljummen italiensk potatissallad, tomatsallad. Måltidsdryck ingår. 160 kr
1 sittning middag serveras klockan: 19.00 (SLUTSÅLD)
2 sittning middag serveras klockan: 20.30

Söndag 5 december

Frukosttallrik innehållande smör, bröd, ost, rökt skinka, kokt ägg, grönsak, köttbullar, prinskorv, kaffe/te.                                                                                                      110 kr
1 sittning frukost serveras klockan 07.00
2 sittning frukost serveras klockan 08.30 (SLUTSÅLD)

Lunch

Lunchen serveras klockan 11.00

Middag

1 sittning middag serveras klockan 17.00
2 sittning middag serveras klockan 18.30
3 sittning middag serveras klockan 20.00

Tips!
Frukost serveras för er som kliver på i Gävle Ockelbo samt Bollnäs.
Ni som kliver på i Bollnäs kan endast boka frukost sittning 2 som serveras kl. 08.30.

Lunch kan samtliga resenärer boka. Begränsat antal platser.
Middag kan samtliga boka.
Ni som kliver av i Ljusdal bör boka sittning 1 som serveras klockan 17.00 för att hinna.
Ni som kliver av i Järvsö och Bollnäs bör boka sittning 1 som serveras klockan 17.00 eller sittning 2 som serveras klockan 18.30 för att hinna.

Ni som kliver av i Gävle bokar med fördel den sista sittningen som serveras klockan 20.00.

Allergier/Specialkost

Samtliga rätter är gluten- och laktosfria. Är du i behov av annan specialkost vänligen skriv ett meddelande i samband med din bokning eller maila vår reseinfo: resor@jarnvagsmuseet.se

Kafévagn

I Sahlins kafévagn säljer vi mackor, fika samt öl och vin från klockan 11.00. Från klockan 10.00 säljer vi även korv med bröd. I kafévagnen behöver inget förbokas. Kafévagnen är helt kontantfri, betala med swish eller kort.

Vill du dricka starköl eller vin till din förbeställda måltid i restaurangvagnen handlar du det i kafévagnen på väg till din måltid. Ingen försäljning sker i restaurangvagnen.

Vänligen respektera att ingen medhavd alkohol får förtäras ombord!

Utbud kafévagnen

Kaffe/te                                                                          25 kr
Loka/lättöl/läsk                                                             20 kr
Alkoholfri öl                                                                   30 kr
Starköl                                                                            60 kr
Vin, glas                                                                         70 kr
Vin, flaska                                                                      270 kr
Chips                                                                              20 kr
Godisbitar (blandade sorter)                                        15 kr

Smörgåsar (glutenfritt bröd på begäran)
Ost                                                                                  40 kr
Rökt skinka med julsenap                       ´                     50 kr
Leverpastej med inlagd gurka                                      50 kr
Kokt korv med bröd                                                      25 kr
Kaffebröd från Kavlat & Klart                                       30 kr

Egen matsäck

Du är välkommen att ta med egen matsäck, men vi uppskattar att du städar undan efter dig ordentligt. I kafévagnen finns större sopkärl, använd gärna dem istället för de små som finns i sittvagnarna.

Bokningen har stängt - SLUTSÅLT!

Har du frågor kring resan, biljetter eller något annat är du välkommen att höra av dig till oss på reseinformationen.
Telefonnummer: 026-455 14 70 (måndag–fredag klockan 10.00-12.00 och klockan 13.00-15.00)
E-post: resor@jarnvagsmuseet.se