Pressrum

Välkommen till Järnvägsmuseets pressrum. Här hittar du våra pressmeddelanden och pressbilder. Om du saknar något eller önskar veta mer, vänligen kontakta oss.

Information om Järnvägsmuseets ekonomiska läge

2020-04-08

Järnvägsmuseet påverkas kraftigt av Vasamuseets förlorade intäkter eftersom de tillhör samma organisation. När besökarna uteblir på Vasamuseet på grund av coronaviruset står även Järnvägsmuseet inför både akuta och långvariga ekonomiska problem. Omfattande besparingsåtgärder har redan införts men de räcker inte utan nu förbereds för att varsla personal. Därmed kan Järnvägsmuseets ombyggnad bli ytterligare försenad och som yttersta konsekvens kan stora delar av verksamheten vara i fara. Utan stöd är det till slut ett unikt kulturarv och ett av Gävleregionens starkaste besöksmål som hotas.
Järnvägsmuseet påverkas kraftigt av Vasamuseets förlorade intäkter eftersom de tillhör samma organisation. När besökarna...
Ånglok S1 1923, sommarbild

Det sista ångtåget till Sveg återvänder – 52 år senare

2018-11-29

Järnvägsmuseet i Gävle kör tillsammans med Svenska Järnvägsklubben ångtåg på Inlandsbanan, sträckan Mora–Sveg–Östersund den 5-6 december. Tåget dras av loket S1 1923, vilket är lite speciellt för Härjedalen, eftersom det användes i det sista ångtåget på den numera nedlagda sträckan från Sveg via Vemdalen till Hede 1966.
Järnvägsmuseet i Gävle kör tillsammans med Svenska Järnvägsklubben ångtåg på Inlandsbanan, sträckan Mora–Sveg–Östersund ...
Till toppen