Tågresor
Barn & familj

Samla dina vänner, grannar och din familj och åk med Järnvägsmuseet till shoppingcentret Gekås i Ullared! Hos oss reser du snabbt och bekvämt, och det bästa av allt, du kan shoppa hur mycket du vill! Vi har flera godsvagnar avsedd för alla shoppingkassar. Vi bor bekvämt på hotellet som dessutom ligger nära varuhuset, frukosten serveras klockan 06.00 så att hänga på låset är inga problem.

Tidigt fredag morgon den 20 september avgår Ullaredsexpressen från Gävle och Sandviken. Vi åker med eget tåg och sista biten åker vi chartrade bussar som tar er hela vägen fram till Ullared och Gekås. Vi räknar med att vara framme ca 15.00 på eftermiddagen.

Nu är ni välkomna att checka in på hotellet där ni också har möjlighet att ställa ert bagage. Hotellet erbjuder skönt boende, frukostbuffé och ligger nära varuhuset. Varuhuset är öppet till 20.00 så ni har gott om tid för shopping.

Läs mer om Gekås (öppnas i nytt fönster)

På lördag morgon tar vi hand om allt ni har handlat samt ert bagage. Vi återkommer med tid samt plats för avhämtning av shoppingkassar samt bagage närmare avresedatum. Vi har gott om plats, så vi har ingen begränsning för hur mycket ni kan ta med er hem, och vi kommer dessutom hålla ordning på era påsar åt er.

Varuhuset öppnar klockan 07.00, utcheckning från hotellet ska ske senast 11.00, så glöm inte att göra det innan ni går och shoppar.

Ca 14.00 bordar ni åter bussen som tar oss till tåget. Tåget rullar hemåt med restaurangvagn, kafé- och barvagn, och vi kommer hem till Gästrikland sent på lördagskvällen.

Det finns möjlighet att parkera bilen på vårt inhägnade museiområde i Gävle. Det gör det enkelt för er att köra bilen intill tåget för att lasta era varor när vi kommit hem.

Vi kommer sälja en paketresa i 1- eller 2-klass där bussen ingår. Möjlighet att förboka frukost, lunch och middag ombord på tåget kommer att finnas och 200 platser kommer att släppas den 17 juni.

Tidtabell

Alla tider som anges är cirkatider. Vi återkommer närmare avresedatum med exakta tider samt en komplett tidtabell.

Om tåget

Tåget består bl.a. av 1- samt 2-klassvagnar, bar- och kafévagn, restaurangvagn samt godsvagnar.

Läs  mer om våra vagnar

Mat och dryck ombord

Mat, kafé- och barservering sköts på denna resa av Järnvägsmuseets vänförening, Järnvägsmusei Vänner, med eget serveringstillstånd. I kafé- och barvagnen serverar de diverse ät- och drickbart under hela resan. Då de även erbjuder alkoholservering får ej medhavd alkohol förtäras på tåget.

Frukost, lunch samt middag förbokas i samband med att du bokar din biljett.
Var noga med att ange om du har specialkost eller allergier.

Frukost

Eftersom vi lämnar Gävle tidigt på morgonen finns möjlighet att förboka frukost som serveras fram till klockan 10.00. Där kan ni välja mellan två alternativ.

  1. Ni bokar plats i vår fina restaurangvagn där frukosten står framdukad vid bordet. Här bokar ni ingen tid för sittning, utan är välkommen när det finns plats.
  2. Ni bokar en frukostpåse som ni hämtar ut i vår kafévagn och kan därmed välja att sitta vart ni vill i tåget.

Lunch

Med på resan finns också vår restaurangvagn, där vi på nedresan har möjlighet att erbjuda er lunch. Till lunch serveras grekisk potatissallad med rostbiff. Lunchen serveras i tre sittningar. Du väljer sittning i samband med att du bokar din biljett.

Middag

På hemresan finns det också möjlighet att förboka middag. Till middag serveras lax och potatis med tillbehör. Middagen serveras i fyra sittningar. Du väljer sittning i samband med att du bokar din biljett.

Bagage samt shoppingkassar

Vi ombesörjer all hantering av ert bagage och ser till så att allt hålls samman tills vi är tillbaka i Sandviken och Gävle igen. Ert bagage samt det ni shoppat på fredagen, hämtas upp av en buss på lördag morgon. Redan då är vår personal på plats så att allt hålls samman. Det ni shoppar på lördagen lastas ombord i godsvagn då ni kommer till tåget med buss.

Biljettbokning

Biljettbokningen öppnar: måndag 17 juni klockan 10.00
Biljettbokningen stänger: fredag 16 augusti 2019

Biljettpriser

1:klass tåg- samt bussbiljett: 900kr
2:klass tåg- samt bussbiljett: 600kr

Hotellbokning

Ni bokar och betalar själva hotellet. Dock är ni med reservationsnumret nedan, garanterade att få ett hotellrum.
Hotellet bokar du genom att ringa till Gekås på telefonnummer: 0346-37 501
Ange reservationsnummer: 506 635.

Hotellpriser

1 person i dubbelrum 1100:-
2 personer i dubbelrum 1250:-
3 personer i 4 bäddsrum 1570:-
4 personer i 4 bäddsrum 1630:-
Priserna är inklusive frukost

Bokning av förtäring ombord

I samband med att du bokar din biljett, har du även möjlighet att boka in den förtäring du önskar ombord på tåget.

Matpriser

Frukost i restaurangvagn 65kr/person
Frukostpåse 65kr/person
Lunch 110kr/person
Middag 125kr/person

Sittningstider

Frukost
Frukost serveras fram till 10.00.

Lunch
Sittning 1: 10.30-11.15
Sitting 2: 11.30-12.15
Sittning 3: 12.30-13.15

Middag
Sittning 1: 16.00-17.00
Sittning 2: 17.20-18.20
Sittning 3: 18.40-19.40
Sittning 4: 20.00-21.00

Bra att veta inför resan

Alla resenärer oavsett ålder behöver ha en biljett.
Hundar kan inte följa med på denna resa.