Bilden visar en vy inne i tåghallen med flera ånglok som står på rad
Besök
Samlingar
Tåghall

Järnvägsmuseets fordonsmagasin, Tåghallen, öppnas upp för gäster under hela augusti 2019. Passa på att ta del av vår fina samling. Rälsbusen tar er dit.

Delar av det järnvägshistoriska kulturarvet förvaras i Tåghallen som är museets fordonsmagasin. Här går det att uppleva det bästa ur samlingen vid ett antal tillfällen fram till nyöppningen av museet, som just nu renoveras för framtiden.

Öppettider

1-31 augusti
Klockan 12.00 – 16.00

Biljettpris

60 kr för vuxen.
Barn t.o.m. 19 år gratis.
Tågresa ingår.

Ta rälsbussen till Tåghallen

Järnvägsmuseets rälsbuss avgår från Gävle C vid flera tillfällen under dagen och resan tar ca tio minuter. 
Tidtabell kommer uppdateras på denna sida.
Då vi har ont om parkeringsplatser vid Tåghallen rekommenderar vi er att ta rälsbussen från Gävle C och parkera bilen centralt, eller om ni kan, lämna bilen hemma.
För er som ändå kommer med bilen finns möjlighet att parkera i området intill Karlsborgsgatan och där betalar ni med Easypark-appen eller via automater placerade på Nynäsplan 15, Hälsingegatan 7, Gästrikegatan 3, m.m.

Café 

I Tåghallen finns ett enklare fik med läsk, kaffe, gobitar och glass.

Visningar sista helgen i augusti

Tåghallens månad avslutas med att museichefen Robert Sjöö tar er med på en rundvandring bland lok och vagnar. Visningen tar ca 40 min.
Datum: lördag 31 augusti
Tid: klockan 13.00 och 14.00.

Boken "Järnvägsmuseets stjärnor"

När du besöker Tåghallen kan du köpa vår bok – 300 sidor med små berättelser om våra lok och vagnar. Boken är skriven av museichef Robert Sjöö och gavs ut sommaren 2018.

Välkommen!