Välfylld kakbuffé vid Taxinge Slott
Besök
Tågresor
Barn & familj

Kakor, smalspår och ångfartyg – den 7 juni blir en heldag som du inte vill missa! 
Efterfrågan på dessa biljetter brukar vara stor, så notera datumet redan nu och ha koll på vårt biljettsläpp i april.

Program

Vi lämnar Gävle Central på morgonen för en tur söderut. Efter ett kort stopp i Uppsala och Stockholm för påstigande åker vi vidare söderut. Strax före lunch anländer vi till Läggesta.

När vi kommer till Läggesta, byter vi till ÖSlJ’s ångtåg och den smalspåriga banan som tar oss till Mariefred, där det finns gott om tid för att äta lunch på egen hand. Via länken nedan hittar du många bra tips på matställen.

Efter uppehållet i Mariefred möts vi vid ångbåtsbryggan där Ångfartyget Mariefred tar oss vidare till Taxinge där en skön promenad tar oss till Slottet. Väl framme vid kakslottet bjuds vi på ett par väl valda sorter från deras gedigna kakbuffé. Vårt framdukade fika innehåller bulle, en finare mjuk kaka, samt en liten kaka och det ingår i er tågbiljetten. Vill ni prova fler sorter från buffén (med minst 65 sorter) går det bra att köpa mer på plats. 

Efter fikat finns tid för att själva gå runt i den fina slottsparken. Därefter åker vi med smalspårståget från Taxinge station (efter gofika passar det bra med en promenad på ca 20 min) tillbaka till Läggesta, där vi byter tåg från ånga till el och tar oss hemåt igen via Stockholm och Uppsala.

Tidtabell

Kommer att presenteras under våren.

Mat och dryck ombord

Med på resan har vi vår fina restaurangvagn. Där finns möjlighet att inta en god middag på hemresan, men vi har endast ett begränsat antal platser. Vår hovmästare ombesörjer bordsplaceringen ombord. 
Vid bokningen anger ni vilken maträtt ni önskar. Vår middag är gluten-, laktos-, nöt- och fröfri.
Auberginegratäng med tomatsås, mozzarella och parmesan inkl smör, bröd, lättöl/vatten, kaffe (kaffe serveras i kafévagnen)
Helstekt kotlettrad med champinjonsås, varma grönsaker och kokt potatis inkl smör, bröd, lättöl/vatten, kaffe (kaffe serveras i kafévagnen)
Pris vuxen: 115 kr
Pris barn under 12 år: 60 kr

Med oss på resan har vi också kafévagnen där det går bra att handla fika, nybakta kakor, samt varma och kalla drycker under resan.

Priser

Påstigande Gävle

Vuxen: 850 kr
Barn 6-19 år: 425 kr

Påstigande Uppsala

Vuxen: 800 kr
Barn 6-19 år: 400 kr

Påstigande Stockholm

Vuxen: 750 kr
Barn 6-19 år: 375 kr

Alla barn i åldern 0-5 år reser utan kostnad, men måste ha en egen biljett.

Köp din biljett online!

Bokning sker via en extern hemsida, länk kommer att läggas upp här när biljetterna börjar att säljas.
Biljettsläpp tisdagen den 7 april kl 13.00.
Sista bokningsdag 26 maj.

Vi vill påminna er att ange eventuella allergier vid bokningstillfället.
Dessa uppgifter lämnar ni enklast till oss genom att vid bokningstillfället genom att klicka på "Ange meddelande till arrangör" i slutet av bokningen nedanför "Välj betalsätt".

 

Bra att veta inför resan

Alla resenärer oavsett ålder behöver ha en biljett.
Husdjur kan inte följa med på denna resa.
Vi behöver information om eventuella allergier.
Utflykten till Taxinge slott innebär ett par promenader. Har ni någon i sällskapet som har behov av transport mellan slottet och stationen, så meddela oss.

Välkommen att resa med oss!

800_450_ångbåten_fotoHskarstrom.jpg