Välfylld kakbuffé vid Taxinge Slott

Kakor, smalspår och ångfartyg – den 9 juni blir en heldag som ni inte vill missa! Följ med på en härlig tåg- och båtresa till kakslottet Taxinge slott.

Vi lämnar Gävle Central på förmiddagen för en tur söderut. Vi gör ett kort stopp i Uppsala och Stockholm för påstigande innan vi åker vidare. Strax före lunch anländer vi till Läggesta.

När vi kommer till Läggesta, byter vi till ÖSlJ’s ångtåg och den smalspåriga banan som tar oss till Mariefred, där det finns gott om tid för att äta lunch på egen hand.

Efter en god lunch avgår Ångfartyget Mariefred och tar oss från ångbåtsstationen vidare till Taxinge Slott. Väl framme vid kakslottet bjuds vi på ett par väl valda sorter från deras gedigna kakbuffé. Vårt framdukade fika innehåller en tårtbit och en kaka och det ingår i er tågresa. Vill ni prova mer från buffén med minst 65 sorter går det bra att köpa mer på plats. 

Efter fikat finns tid för att själva gå runt i den fina slottsparken. Därefter åker vi med smalspårståget från Taxinge station (promenad en bit) tillbaka till Läggesta, där vi byter tåg och tar oss hemåt igen via Stockholm och Uppsala. Med oss på resan har vi en cafévagn där det finns fika att köpa och på hemvägen finns möjlighet att avnjuta en middag i vår fina restaurangvagn. Middagen förbokas.

Bokning, priser och tider

Mer information om priser och tider för denna resa kommer att uppdateras inom kort.
Biljettsläpp den 8 april kl 13.00 via länk på denna sida genom Nortic.se
Sista bokningsdag 22 maj klockan 13.00.
Vi börjar nu använda oss av ett nytt bokningssystem som vi hoppas ska underlätta för er gäster som bokar resorna.