27 april-1 maj. En kulinarisk resa på Inlandsbanan med ånglok som börjar i Gävle och går genom ljusa vårvinterkvällar till Dundrets topp i Gällivare.

Tåget består av en riktig restaurangvagn där vi lagar maten själv från grunden, café- och barvagn, 1-klass sittvagn samt sovvagnar. Sträckan Östersund-Gällivare dras tåget av ångloket B 1316. Under resan på Inlandsbanan tar vi det mycket lugnt och gör flera trevliga stopp och besök på intressanta platser. Tre nätter sover man ombord på tåget i tvåbäddskupé, och sista natten på hotell i Gällivare.

En exklusiv resa för dig som vill upptäcka Inlandsbanan i kombination med Norrländsk natur, ett riktigt tåg och god mat!

Dag 1: Fredag 27 april

Avgång från Gävle Central, spår 3, klockan 18.16. Tåget finns vid plattform från ca 17.45. Vi kommer här vänta in ev sena anslutningståg eftersom vi inte har bråttom på natten. Ni får redan här er sovkupé och den behåller ni hela resan, ända tills vi är tillbaka i Gävle igen den 1 maj. Tåget dras av ellok och vi kommer att äta en trerättersmiddag medan vi åker genom det vackra Hälsingland. På natten står tåget stilla några timmar innan det är framme i Östersund.

Dag 2: Lördag 28 april

På morgonen byter vi till ånglok i Östersund och ett diesellok kommer finnas med längst bak i tåget som extra hjälp eftersom det är ett stort tåg. Vi kommer stanna precis intill Jamtli, och frukosten äter vi hos dem. Här kommer vi även erbjuda möjlighet att duscha på morgonen. Det kommer också bli en guidad rundvisning på Jamtli, bland annat i 70-talsvillan, liksom möjlighet att handla i Jamtlis butik.

Framåt förmiddagen tuffar vi vidare via Ulriksfors och Hoting. Lunch och fika avnjuts ombord och vid Rörströmsälven gör vi ett längre uppehåll för att njuta av utsikten. Tåget går sedan vidare via Dorotea och Vilhelmina till kvällens mål som är Martin Bergmans fisk och gårdsbutik, där middagen intas.
Efter detta rullar tåget på som nattåg via Storuman.

Dag 3: Söndag 29 april

Under natten har vi kommit till Sorsele, och frukosten äter vi i restaurangvagnen. Innan vi åker vidare gör vi ett besök vid Inlandsbanemuseet i Sorsele stationshus. Vi äter lunch ombord och stannar till en stund vid den vackra utsikten vid Storavan, för att sedan rulla in i Arvidsjaur kl 13. Här ska vi vända ånglok och serva tåget några timmar, och under tiden kan ni njuta av Hotell Laponias spa samt får eftermiddagsfika där.

Vi åker vidare norrut på Inlandsbanan kl 17, och här kommer alla ges möjlighet att gå över den kombinerade järnvägs- och landsvägsbron vid Piteälven, för att sedan se tåget köra över den.

Middag äts ombord, och vi kommer framåt natten komma till Polcirkeln, där barvagnen placeras mitt över Polcirkeln, så att vi kan fira detta ordentligt. Tåget rullar in i Jokkmokk där det sedan står stilla över natten.

Dag 4: Valborgsmässoafton, måndag 30 april

Vi äter frukost ombord, sedan blir det en förmiddag i Jokkmokk. Här blir det ett guidat besök på Ájtte, Svenskt fjäll- och samemuseum, samt en smakföreställning av Jokkmokks åtta årstider. Efter detta blir det fri tid för den som vill upptäcka Jokkmokk på egen hand.

Vi bordar tåget igen och äter lunch ombord, medan vi rullar den sista biten, genom Porjus, till Gällivare, dit vi kommer 17.00. Här tar vi in på hotell, där vi bor för natten. Med buss tar vi oss sedan till Dundret. Denna kväll öppnas liften för oss och vi äter middag uppe vid Dundrets toppstuga. Om vädret är klart kommer vi se en elftedel av Sveriges yta härifrån innan skymningen tränger sig på och vi tänder valborgsmässoelden.

Dag 5: Tisdag 1 maj

Vi ska denna dag göra en mycket lång hemresa, så vi startar väldigt tidigt på morgonen och äter frukosten på tåget. Nu är det ellok som drar, och vi har dessutom en biovagn med oss. Våra sovvagnar är fortfarande med, och ni har tillgång till era kupéer, så möjlighet att ta en tupplur på resan finns. Vi åker via Boden-Vännäs-Långsele-Bräcke-Bollnäs och hem till Gävle. Det är alltså den sträckan nattågen gick innan Botniabanan öppnades, Vännäs-Bräcke trafikeras idag bara av godståg, men det är en väldigt vacker bana. Vi äter alla mål mat ombord och avslutar med middagen innan vi kommer till Gävle central 20.48. Eftersom det är en lång resa, så kan vi inte garantera anslutningar söderut denna dag, även om vi kommer göra allt vi kan för att det ska fungera.

Allmänt om resan

Resan är exklusiv och det finns endast 48 platser. Den vänder sig till dig som vill upptäcka Inlandsbanan i kombination med Norrländsk natur, ett riktigt tåg, och god mat. Vi serverar öl och vin ombord, och barvagnen är alltid öppen eftermiddag och kväll.

Sovvagnskupén är bäddad när ni får tillgång till den, men bäddas och städas ej under resan. Vi säljer endast dubbelkupé. Det finns ej möjlighet att duscha ombord på tåget, utan detta löser vi en gång per dygn utanför tåget.

Resan kostar 12.500 kr per person inkl moms. Det finns inga barnpriser, och man kan ej åka delsträckor. I resans pris ingår tågresan, alla utflykter/besök och all förtäring utom alkoholhaltig sådan.

Tåget vid denna resa består av ånglok B 1316 med restarangvagn Ro3b 3749, barvagn S1 3607, förstaklass sittvagnar, sovvagnar. Elloket Rc1 1007 drar tåget hem och då medföljer också biovagnen S11 4871.

Sista bokningsdag

Tisdagen den 1 mars klockan 13.00 är sista bokningsdag.
Sista avbokningsdag med full återbetalning är tisdagen den 3 april.
OBS! Pga avbokning har vi några få platser kvar.

Välkommen att resa med oss!